preskoči na sadržaj
Vijesti

Početak školske godine 2020./2021.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine u 8.00 sati. Organizacija rada škole zbog COVIDA-19 i sigurnosti naših učenika bit će nešto drugačija. No, vjerujem da se naši učenici raduju povratku u školu i da ćemo zajedno, pridržavajući se epidemioloških mjera i novih pravila, uspjeti osigurati odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u prostorima škole.

Ulazak i izlazak iz školske zgrade

Učenici putnici iz Medara i Trnave prvi dolaze školskim autobusom u matičnu školu, a potom učenici iz Poljana, Donjih Bogićevaca i Gorica. Po izlasku iz autobusa učenici putnici idu odmah u školu na ulaze predvođene za pojedine razrede. Učenici iz Dragalića V. do VIII. razreda  ulaze u 7.50, a učenici od I. do IV. razreda u 7.55. Na ulazima ih čekaju učitelji i tehničko osoblje. 

1. Učenici III. i I. razreda (navedenim redoslijedom) ulaze u školsku zgradu na ulaz do ceste. Učenici III. razreda čekaju u redu po jedan s razmakom 1,5 m s desne strane ulaza, a učenici I. razreda s lijeve strane.

2. Učenici II. i IV. razreda (navedenim redoslijedom) ulaze u školsku zgradu na ulaz u školskom dvorištu. Učenici II. razreda čekaju u redu po jedan s razmakom 1,5 m s desne strane ulaza, a učenici IV. razreda s lijeve strane.

3. Učenici VII., VI., V. i VIII. razreda (navedenim redoslijedom) ulaze u školsku zgradu na ulaz do školskog igrališta čekajući u redu po jedan s razmakom 1,5 m (između učenika i redova) s lijeva na desno u odnosu na ulaz.

Po završetku nastave, učenici izlaze iz škole u pratnji učitelja koji prati učenike putnike do autobusa, a učenike iz Dragalića upućuju kućama. Svaki razred prati učitelj s kojim su imali zadnji sat.

Obveze roditelja

Obveza roditelja je mjerenje temperature prije polaska u školu. Ako je temperatura 37,2pod pazuhom, ako nema osjet okusa i njuha, ako ima grlobolju/kašalj/poteškoće u disanju, gastrointestinalne smetnje (proljev/bol u trbuhu/povraćanje), učenik ne dolazi u školu, a razrednika obavještava pozivom ili porukom.

Na ulazu u školu učenici trebaju reći učitelju vrijednost temperature (učenicima RN roditelji mogu zapisati) koja se evidentira na Evidencijeke liste mjerenja temperature odmah na ulazu u školu.

Epidemiološke mjere u školi

Svi učenici na ulazu dezinficiraju obuću, učenici od V. do VIII. ruke, još jednom im se mjeri temperatura beskontaktnim mjeračem temperature i preobuvaju se ispred svoje učionice. Po ulasku u učionicu i prije jela učenici učenici peru ruke uz preporuku "što češće" o čemu će voditi brigu učitelji.

Svaki razredni odjel ima nastavu u jednoj učionici (osim nastave TZK i informatike) s izmjenom učitelja. 

Učenici od I. do IV. razreda su u svojim učionicama, V. razred u učionici MAT, VI. razred u učionici POV, VII. razred u učionici BIO i VIII. razred u učionici HJ.

Kretanje školskim hodnikom

Učenici se kreću desnom stranom hodnika.

Prehrana u školi

Po potpisivanju ugovora s roditeljima počet će rad školske kuhinje. Podjela hrane učenicima je poslije 2. sata za učenike od I. do IV. razreda, a za učenike od V. do VIII. razreda poslije 3. sata. Učenici će objedovati u učionici.

Uporaba maskica

Maskice su obvezne za učenike putnike u autobusu, za sve učenike kada izlaze iz učionice unutar škole, za učenike od V. do VIII. razreda i sve zaposlenike škole. 

Prvi dan nastave na ulazu u školu, učenici će dobiti po tri maskice propisanog standarda s deklaracijom.

Korištenje toaleta

Toaletom, u isto vrijeme, se koristi onoliko učenika koliko ima kabina. Ostali učenici čekaju ispred s razmakom od 1,5 m. Obveza učitelja je da vode računa o broju učenika koje puštaju na toalet, a tehničkog osoblja da ne bude prevelik red ispred toaleta. Ukoliko je previše djece ispred, vratit će se u razred i doći kad se prostor oslobodi. Učenici peru ruke i suše ih na sušilo za ruke.

Prozračivanje učionica

Prozračivanje učionica je obvezno ujutro prije ulaska učenika (tehničko osoblje), za vrijeme velikog odmora (učitelj) i po završetku nastave (učitelj). O prozračivanju se vodi evidencija na Evidencijskim listovima u učionicama. Učitelji će po slobodnoj procjeni dodatno prozračivati učionice.

Raspored vožnje školskog autobusa

Dovoz učenika:

1. Medari (istok) 6.50

2. Trnava (zapad, sjever) 6.55

3. Medari (raskrižje) 7.00

4. Poljane 7.15

5. Donji Bogićevci (dom, početak sela) 7.20

6. Gorice 7.25

Odvoz učenika od I. do IV. razreda:

1. Dragalić 12.15

2. Poljane

3. Gorice, Donji Bogićevci

4. Medari, Trnava

Odvoz učenika od V.do VIII. razreda

1. Dragalić 13.55

2. Medari, Trnava

3. Poljane, Donji Bogićevci, Gorice

Raspored sati za 7.9.2020. (ponedjeljak)

  I. IV. V. VI. VII. VIII.
0.     DOP/HJ DOD/POV INA/VK INA/INF
1.     HJ SR SR SR
2.     HJ POV VK EJ
3.     SR POV VK EJ
4. VK EJ NJ MAT BIO HJ
5. VK EJ NJ MAT BIO HJ
6.     MAT NJ HJ BIO
7.     MAT NJ HJ BIO

Podjela udžbenika

Roditelji koji nisu preuzeli udžbenike i potpisali Izjavu o preuzimanju, trebaju doći pred školu u ponedjeljak prije početka nastave i kontaktirati razrednike.

 

Sretan i uspješan početak nove školske godine!

 

Branka Francuz, ravnateljica
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Branka FRANCUZ   datum: 4. 9. 2020.

Tražilica

Godina čitanja 2021.


Pink shirt day


UZ Breza


Marijini obroci


CodeWeek


IRIM


Filmsko stvaralaštvo


PIRLS 2021


FEAD


e-ŠkoleDabar 2019.


NSPČ 2019.


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju